Времето

Чести следобедни превалявания, чувствително повишение на температурите – в началото на следващата седмица

През нощта ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 17 гр.

В петък ще преобладава облачно време с временно разкъсване и намаление на облачността. В късния следобед и вечерта ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Валежите ще са интензивни и има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните темпeратури ще са между 24 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 25 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър до обяд от юг, а след обяд от северозапад-север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще остане около 17 гр., а на 2000 м ще е около 12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.6 гр. през 1987 г., най-ниската измерена минимална температура е 7.4 гр. през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 56 минути. Фаза на Луната: два дни преди новолуние.

В събота и неделя ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. Максималните темпeратури ще са между 20 и 22 гр.

В понеделник ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността в следобедните часове, когато на отделни места ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. Максималните темпeратури ще са между 24 и 26 гр.

До края на периода времето ще бъде предимно слънчево с купеста и мощна купеста облачност в часовете след обяд. Валежи са възможни чак в края на периода. Температурите ще са високи – минималните ще са между 17 и 19 гр., а максималните ще достигнат и ще надминат 30 гр.

Над западните и централни части на Стара планина до неделя ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14°-15°, а на 2000 м ще е около 10°.

От понеделник до края на периода над планините ще преобладава слънчево време. Следобедите ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места ще превалява краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават и максималната на 1200 м ще достига 22°-23°, а на 2000м ще бъде около 10°-12°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *