Актуално

Културен клуб на пенсионера „Щастливеца“ в Свищов отбеляза своята 55-годишнина /СНИМКИ/

Повече от два часа продължи тържеството в салона на свищовското читалище, провело се на 21 юни 2023 г. и посветено на 55 години от основаването на ККП „Щастливеца“.

Събитието беше уважено от кмета Генчо Генчев, зам.-кмета Анелия Димитрова, директора на дирекция „Култура и КН“ Росен Маринов, гл. експерт „култура“ Таня Ликова и председателя на „Съюза на пенсионерите – 2004 Обединени“ Валентина Николова.

Празникът започна с националния химн, в изпълнение на певческата група към клуба, след което дългогодишният му председател Мария Радулова направи кратка ретроспекция на отминалите 55 години и приветства всички присъстващи.

Приветствие отправи и кмета Генчо Генчев, в което се казваше: „Тази годишнина ми дава повод да Ви благодаря за активната обществена и творческа дейност, която неуморно развивате, и чрез която допринасяте за духовния живот на нашата община. Чрез вашите прояви в различни области и по различни поводи, Вие не само заявявате своята позиция, но сте пример за модерно гражданско общество, в което хората могат да бъдат единни, независимо от различията помежду си“.

Кметът на Свищов удостои ККП „Щастливеца“ с Почетна грамота и медал „За граждански заслуги“ – трета степен за принос в развитието на обществения и културен живот на общината.

Приветствия и поздравителни адреси бяха поднесени и от останалите гости на събитието, сред които председатели и членове на почти всички пенсионерски клубове в община Свищов.

След официалната част, тържеството продължи с творческите изяви на групите към пенсионерските клубове в Свищов и селата. В истински празник се превърна концертната програма, която завърши по стар обичай с българско хоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *