Времето

До обяд слънчево, след обяд започват валежи

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 16.

В сряда до обяд времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се заоблачи. В късния следобед и вечерта на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат целия регион. Ще духа умерен на места до силен вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще бъдат между 24 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 24 гр. Атмосферното налягане след обяд временно ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд ще бъде предимно слънчево, а след обяд ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Валежите ще продължат и през нощта. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще остане около 14 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е 7.8 гр. през 1993 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 43 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: пет дни преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *