Времето

Валежите ще спират, ще бъде предимно слънчево

През нощта ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново минимална температура около 14 гр.

В четвъртък валежите ще спират. През деня ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще бъдат между 23 и 25 гр. За В. Търново максимална температура около 23 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200м ще остане около 18 гр., а на 2000 м ще е около 11 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.2 гр. през 2017 г., най-ниската измерена минимална температура е 9.3 гр. през 1978 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 43 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: четири дни преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *