Творецът в мен

История за красотата на остаряването

„Никога не бих заменил страхотните си приятели, прекрасния си живот, любимото си семейство за по-малко бели коси или по-плосък корем. С напредване на възрастта станах по-дружелюбен и по-малко критичен към себе си. станах мой приятел…
Не се обвинявам, че съм изял излишни бисквитки, че не съм оправил леглото си или съм купил нещо глупаво, което не ми трябва. Имам право на безпорядък и екстравагантност. Виждал съм много скъпи приятели да напускат този свят твърде рано, преди да осъзнаят голямата свобода на остаряването…
Кой ще ме вини, ако реша да чета или да играя на компютъра си до четири и да спя до обяд?.. Кой ще ме направи по-щастлив, ако стоя в леглото или пред телевизора колкото си искам?..
Ще танцувам на тези прекрасни хитове от 70-те и 80-те години и в същото време ще искам да плача за изгубената любов…
Отивам. Ако искам, ще се разхождам по плажа в къси панталони, твърде тесни по отпуснатото ми тяло и ще се гмурна във вълните с изоставяне, въпреки осъдителните погледи на другите … Те също остаряват. Знам, че понякога забравям неща, но има някои неща в живота, които просто трябва да забравиш!..
Помня важни неща. Разбира се, през годините сърцето ми се е разбивало много пъти. Но разбитите сърца ни дават сила, разбиране и състрадание. Сърце, което никога не е страдало, е безупречно и безплодно и никога няма да познае радостта да бъде несъвършено.
Имах късмет, че живях достатъчно дълго, за да останат завинаги сивата ми коса и младежкият смях на лицето ми. Мнозина никога не се смееха, много умряха, преди косите им да станат сребристи. С напредване на възрастта ви е по-лесно да бъдете позитивни. Не ви пука какво мислят другите за вас. Вече не се съмнявам в себе си. Заслужил съм си правото да греша.
И така, в отговор на въпроса ви харесва ли ми да съм стар, ще отговоря: „Харесвам човека, в който се превърнах. Няма да живея вечно, но докато съм все още тук, няма да губя време да съжалявам за това, което е могло да бъде или да се тревожа за това, което ще бъде.
И ако искам, всеки ден ще ям десерт. Разбираш⁉️
Нека нашето приятелство никога не свършва, защото идва от сърцето‼️
Прочетено в мрежата.
Автор – неизвестен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *