60 Плюс БорбаБГТворецът в мен

Сребърен и бронзов медал завоюва лясковската певческа група “Росна китка” от национален събор – надпяване “Авлига пее”

От 30 юни до 2 юли 2023 година в село Обединение /община Полски Тръмбеш/ се проведе  ХVІІІ Национален фолклорен събор „ Авлига пее “. В надпяването взеха участие певчески и танцови групи от цялата страна.

Певческа група “Росна китка” към пенсионерски клуб „Мазневска чешмичка” град Лясковец се представи блестящо, извоювайки два медала. За груповото си изпълнение те заслужиха сребърен медал и диплом. За двете песни, изпълнени солово,  г-жа Иванка Николова получи бронзов медал.  За пореден път дамите от клуба се доказаха като великолепни изпълнители на българската фолклорна песен и затвърдиха мнението, че от нея няма по-велика в бита на българина.

ПК “Мазневска чешмичка” изказва благодарности на Николай Атанасов, който осигури транспорт до село Обединение, за да може певческата група да вземе участие в този празник в чест на великата народна певица Мита Стойчева. Благодарности и към музикалния съпровод в лицето на Светослав Радев/гъдулка/, който помогна за доброто представяне в надпяването.

 

 

По информация на инж. Борис Балджиев, Председател пенсионерски клуб „ Мазневска чешмичка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *