60 Плюс БорбаБГЗдраве след 60

Защо трябва да пием вода преди лягане? Отговор от кардиолог!

Колко хора знаете, които казват, че не искат да пият вода преди лягане, защото трябва да стават през нощта заради това?

Отговор от кардиолог: Когато стоите изправени, гравитацията задържа вода в долната част на тялото и се появява подуване на краката.

Когато лягате и долната част на тялото е на нивото на бъбреците, бъбреците премахват течности по-лесно, защото тялото е в хоризонтално положение. Тялото се нуждае от определен минимум вода, за да изведе токсините от тялото. Питейната вода също е много важна.

Пиенето на вода в определен момент максимално влияе върху функцията на организма: 2 чаши вода след събуждане – помага за активиране на вътрешните органи 1 чаша вода 30 минути преди хранене – подпомага храносмилането 1 чаша вода преди къпане – помага за понижаване на кръвното налягане (някой знае ли за това?)

1 чаша вода преди лягане – предотвратява инсулт или инфаркт (добре да знаете!)

В допълнение, водата преди лягане също помага да се предотвратят крампи на краката през нощта. Мускулите на краката се нуждаят от течност, защото се свиват, а поради липсата на такава те събуждат с мускулен спазъм.

Кардиологът каза, че ако всеки човек изпрати това съобщение до 10 души, е възможно да се помогне на много хора. Вече споделихме тази информация с Вас. Предайте това съобщение и на други, като знаете, че тази информация може да спаси животи.

Изпратено от читател, автор неизвестен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *