Времето

Продължават слънчевите и горещи дни, в четвъртък са възможни превалявания

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 23 и 26 гр. За В. Търново минимална температура около 23 гр.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево с купести облаци в следобедните часове. Ще духа до обяд слаб, а около и след обяд умерен вятър от северозапад-север. Максималните темпeратури ще бъдат между 36 и 39 гр., в Предбалкана с 2-3 градуса по-ниски. За В. Търново максимална температура около 34 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 28 гр., а на 2000 м ще е около 21 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 40.3 гр. през 2007 г., най-ниската измерена минимална температура е 11.2 гр. през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 56 минути и ще залезе в 20 часа и 50 минути. Фаза на Луната: един ден след новолуние.

В четвъртък облачността ще е променлива. В следобедните часове се очаква купесто-дъждовна облачност, от която за кратко да превали и прегърми. До обяд ще духа слаб вятър от югоизток, а след обяд умерен от северозапад. Минималните температури ще останат без промяна. Максималните ще са между 33 и 37 гр. В петък ще преобладава слънчево време със слаб северозападен вятър. Температурите ще останат почти без промяна. В събота ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще се повишат и ще са между 38 и 41 гр. В неделя и понеделник времето ще остане слънчево, но температурите слабо ще се понижат. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21 гр. Максималните ще бъдат между 33 и 36 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава слънчево време с купести и мощни купести облаци в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 28 гр., а на 2000 м ще е около 21 гр. В четвъртък до обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи и вечерта на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30 гр., а на 2000 м ще е около 26 гр. В петък и събота над планините облачността ще е променлива с мощна купеста облачност в следобедните часове. Валежи почти не се очакват. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималната температура ще остане почти без промяна. В неделя и понеделник времето ще запази характера си, но вятърът ще се преориентира от северозапад и слабо ще понижи температурите.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *