Времето

Възможни са краткотрайни превалявания от дъжд, има и опасност от градушки

През нощта ще бъде ясно. Ще духа сляб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В. Търново минимална температура около 22 гр.

В четвъртък облачността ще е променлива. Около и след обяд през региона ще премине купесто-дъждовна облачност, от която на много места се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има опасност от градушки. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. При преминаването на купесто-дъждовната облачност ще има усилване на вятъра с рязка смяна на посоката. Максималните темпeратури ще са между 33 и 36 гр. За В. Търново максимална температура около 33 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 29 гр., а на 2000 м ще е около 22 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.8 гр. през 2007 г., най-ниската измерена минимална температура е 10.1 гр. през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 58 минути и ще залезе в 20 часа и 49 минути.

Фаза на Луната: три дни след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *