Не оставай сам

Писмо до редакцията: „Чувствам се в безизходица. Не желая да продавам дома си“

Здравейте! Ще се нарека Петър, от Габрово съм и от известно време чета вашите материали на сайта 60plus.borbabg.com

Забелязах, че хората споделят лични истории, в търсене на съвет и реших да ви разкажа и моята история с надежда, че ще може да ми дадете акъл.

На 67 години съм, неженен, без деца. Живея в къща, която ми е наследство от родителите. Имам сестра, която е с 2 години по-млада от мен и се казва Стефка. За разлика от мен тя имаше щастието да се омъжи млада и още на 20 години роди две момчета близнаци.

Днес сестричката ми се радва на трима внуци, като най-големия наскоро навърши пълнолетие и поиска да се отдели, но техните нямат възможност. Така Стефка започна да ме натиска да продадем семейната къща или да и наплатя нейната половина. Аз като пенсионер с немного висока пенсия няма от къде да намеря 50 – 60 хил. лв. за нейната половина.

Чувствам се в безизходица. Не желая да продавам дома си, в който съм живял 67 години и на тази възраст да се местя в малък апартамент.

Толкова много обичам сестра си и племенниците си, винаги сме си помагали и разчитали един на друг, а сега всичко се обърна. Отношенията ни се обтегнаха. Сестра ми ме търси само за да пита кога ще продаваме. Разбирам, че всеки иска да осигури децата и внуците си, но и аз съм човек. Така или иначе моят дял ще остане за тях.

Чувствам се самотен и отхвърлен. Парите ли са всичко? Къде остана човещината и как позволих да се стигне до тук! Моля Ви, мили приятели, дайте ми съвет как да постъпя.

 

Петър К., 67 години, гр. Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *