60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Празник в клуб „Будители” Златарица /СНИМКИ/

Малко са нашите празници, но когато предстоят, ги очакваме с нетърпение, а още повече, когато е нещо различно, непреживяно и най-вече участваме в него. Такъв празник изживяхме и ние, пенсионерите от клуб „Будители” в гр. Златарица – цветен, пъстър, с песни, стихове и изненади.

Идеята е на Великотърновската поетеса  Марияна Димитрова, по известна с артистичния си псевдоним Алани Мени. За първи път дойде в градчето ни с благотворителния си спектакъл „На Бога си Земльо икона”, а  събраните пари бяха помощ за малката Нелис в борбата й за живот.

Този път искаше да зарадва нас, пенсионерите, с „Творческа люботворилница”. Решихме и ние да се включим, като изложихме наши творения, приготвени с любов, лакомства, поканихме и гости.

В клуба ни дойдоха три лъчезарни добротворки, които ни завладяха с усмивките си, милите думи за приятелство, доброта и за творене с любов. Марияна рецитира свои стихове, изпя любими си песни, а ние й пригласяхме. Почерпихме се с лакомствата, които бяхме приготвили в тяхна чест, а изненадата беше картината, която заедно нарисувахме с нова, непозната за нас техника с разливане на боя.

Творихме с любов и усмивки и дълго след това се връщахме към това чудесно преживяване и положителни емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *