Времето

Остава предимно слънчево и топло, вероятност за валежи има в сряда и четвъртък

През нощта облаците ще намаляват и вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 20 и 22 гр. За В. Търново минимална температура около 22 гр.

В петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. След обяд ще се образува мощна купеста облачност, от която само на отделни места слабо ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от запад. Максималните темпeратури ще са между 32 и 35 гр. За В. Търново максимална температура около 33 гр. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. След обяд на много места ще се образува мощна купеста облачност, от която ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще остане около 28 гр., а на 2000 м ще е около 21 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.5 гр. през 2007 г., най-ниската измерена минимална температура е 9.9 гр. през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 59 минути и ще залезе в 20 часа и 48 минути. Фаза на Луната: четири дни след новолуние.

В събота ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще се повишат и ще са между 36 и 38 гр.

В неделя времето ще остане слънчево, но температурите слабо ще се понижат. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Минималните температури ще останат между 20 и 22 гр. Максималните темпeратури ще са между 33 и 36 гр.

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Температурите ще останат почти без промяна. В сряда и четвъртък облачността ще е променлива и вероятността за валежи се увеличава. Вятърът ще бъде умерен от западната четвърт. Температурите ще останат високи.

Над западните и централни части на Стара планина в събота до обяд ще бъде слънчево. След обяд на много места ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад. На изолирани места ще се усилва до бурен. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 31 гр., а на 2000 м ще е около 25 гр. В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26-27 гр., а на 2000 м ще е около 20 гр. Във вторник времето над планините ще запази характера си, но вятърът ще се преориентира от югозапад и ще повиши дневните температури. В сряда и четвъртък облачността ще се увеличава, ще се развиват купесто-дъждовни облаци и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен и температурите ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *