Времето

До неделя слънчево, от понеделник превалявания, температурите постепенно ще се покачват

От петък до неделя ще преобладава слънчево време. В петък ще бъде почти тихо. В събота ще духа слаб вятър от северната четвърт, а в неделя до умерен от изток. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Максималните в петък ще са около 30°, а в събота и неделя между 32° и 35°.

В понеделник до обед времето ще остане предимно слънчево. Следобед облаците ще се увеличат. Очакват се краткотрайни валежи от дъжд, на места придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 18° и 20°, а максималните ще са около 30°

От вторник до края на периода ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните отново ще се повишат и ще са между 32° и 34°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 23°, а на 2000 м ще остане около 17°. В събота и неделя ще има временно увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26°, а на 2000 м ще е около 20°. В понеделник ще преобладава облачно време. Следобед ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 23°, а на 2000 м ще е около 18°. Във вторник ще преобладава слънчево време с купеста и мощна купеста облачност в следобедните часове. Валежи не се очакват. Ще духа слаб южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 27°, а на 2000 м ще е около 22°. В сряда и четвъртък над планините облачността ще е променлива. В западния зял ще духа умерен до силен вятър от северозапад, а в централния слаб до умерен от югозапад. Температурите ще останат почти без промяна.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *