60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Испанската градинка на сем. Петрови от Велико Търново /СНИМКИ/

През изминалата седмица ви представихме зеленчуковата градина на сем. Христови от с. Ресен.

Тя предизвика голям интерес сред нашите читатели и част от тях решиха да споделят и техните постижения в градинарството. На електронната ни поща [email protected] получихме писмо със снимки от далечна слънчева Испания, където сем. Петрови от В. Търново отглеждат сами своя зеленчуков рай.

По време на пандемията от COVID-19 през 2020 г., семейството решава да наеме малко парче обработваема земя за да избяга от строгите мерки, наложени от испанските власти. Същото правят и много местни. По този начин Даниела и Георги Петрови се запознават с много нови хора и решават да построят малък кът за отдих с барбекю, където канят и своите съседи „по ранчо“.

Оказва се, че дори градски хора като тях без никакъв опит в градинарството, могат да постигнат отлични резултати. С малко четене в интернет и много съвети от близки и приятели, сем. Петрови вече 4 години успяват да произведат патладжани, тиквички, различни сортове домати, пипер, люти чушки, тикви за печене и няколко вида подправки. В добра година успяват дори да си направят зимнина – апетитка, кисели краставички, консерви от домати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *