Времето

Жегата се завръща, малка вероятност за слаби валежи

През нощта ще има променлива висока облачност. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 19 и 21. За В. Търново минимална температура около 20 гр. През деня ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Следобед ще се развие и купеста облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще са между 34 и 36. За В. Търново максимална температура около 35 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Следобед ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26, а на 2000 м ще е около 19.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.6 през 1965 г., най-ниската измерена минимална температура е 11.0 през 1968. Слънцето ще изгрее в 06 ч. и 11 мин. и ще залезе в 20 ч. и 36 мин. Фаза на Луната: пълнолуние.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *