Домакините от Пенсионерски спортен клуб „Нове“ посрещнаха гости от 13 български града – Благоевград, Враца, Ямбол, Варна, Бургас, Троян, Ловеч, Горна Оряховица, Лом, Плевен, София, Шумен и Берковица. Над 80 участника от третата възраст се включиха в събитието в града на Щастливеца, сподели Йорданка Василева – председател на ПСК “Нове”.

Програмата на срещата беше богата и разнообразна.  Пенсионерите бяха разделени на две групи – първата имаше удоволствието да се разходи по Дунав с корабче, а втората разгледа забележителностите на Свищов, водени от Туристически информационен център – Свищов. На първата официална вечеря се събраха 120 души гости и домакини, привлечени от спорта. Всички те бяха поздравени от Любомира Петрова, секретар на община Свищов. Втората вечер домакините поднесоха на своите гости рибна вечер.

Пенсионерски спортен клуб „Нове“ е създаден преди години и от самото си начало членува във федерация „Здраве и активно дълголетие“, а от няколко години и във федерация „Туристи ветерани“. В началото на септември на свищовските пенсионери спортисти им предстои надпревара, както и екскурзия в Сърбия и Карпатите/Румъния/, пише Актуално Свищов.