Времето

Петък и събота слънчево и горещо, от неделя се очакват превалявания от дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В. Търново минимална температура около 23 гр.

В петък времето ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните темпeратури ще са между 38 и 40 гр. За В. Търново максимална температура около 39. Атмосферното налягане ще е без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е незначителна. Около и след обяд ще се развие купеста до купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30 гр., а на 2000 м ще е около 23 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.8 гр. през 2009 г., най-ниската измерена минимална температура е 10.2 гр. през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 13 минути и ще залезе в 20 часа и 33 минути. Фаза на Луната: два дни след пълнолуние.

В събота времето също ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд облаците ще се увеличат, през нощта срещу неделя ще премине студен фронт и ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 23 и 25 гр. Максималните темпeратури ще са между 36 и 38 гр.

В неделя ще има променлива, с временно увеличение облачност, на места с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между 20 и 22 гр., а максималните ще са между 29 и 31 гр.

В понеделник до обяд времето ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник ще има валежи от краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. Максималните ще бъдат между 30 и 32 гр.

Във вторник облачността ще намалее до незначителна и в сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в сряда от североизток. След слабо понижение във вторник температурите ще се повишат и минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр., а максималните ще са между 30 и 32 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота над западните и централни части на Стара планина облачността до обед ще е незначителна. След обяд ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 28 гр., а на 2000 м ще е около 21 гр. В неделя и понеделник над планините ще преобладава облачно време. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде до умерен от запад-северозапад. Максималната температура ще се понижи и в неделя на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще е около 13 гр. Над планините във вторник, сряда и четвъртък облачността ще е променлива. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *