Времето

Във вторник все още са възможни превалявания, от петък температурите ще тръгнат нагоре

През нощта ще бъде предимно облачно с превалявания от краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. За В. Търново минимална температура около 17 гр.

Във вторник до обяд ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от краткотраен дъжд. Около обяд облачността ще се разкъса, намалее и в следобедните часове времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще са между 23 и 25 гр. За В. Търново максимална температура около 25 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд ще преобладава облачно време. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Вятърът ще бъде умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 17 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.1 гр. през 1912 г., най-ниската измерена минимална температура е 10.8 гр. през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 16 минути и ще залезе в 20 часа и 30 минути. Фаза на Луната: шест дни след пълнолуние.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие незначителна купеста облачност. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. Максималните ще бъдат между 25 и 27 гр.

В четвъртък ще има променлива облачност. След обяд ще се развие и мощна купеста облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. Максималните ще са между 26 и 28 гр.

В петък, събота, неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. В петък ще духа умерен вятър от северозапад, който в събота ще се ориентира от север-североизток, в неделя и понеделник от изток-североизток и ще е слаб до умерен. Температурите ще се повишават и в понеделник минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр., а максималните ще бъдат между 32 и 34 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда облачността ще е незначителна. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще е около 13 гр.

В четвъртък облачността ще е променлива. След обяд ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр. В петък, събота, неделя и понеделник облачността ще е променлива. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура ще се повишава и в понеделник на 1200 м ще бъде около 25 гр., а на 2000 м ще е около 19 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *