Времето

Температурите ще се повишават с малко, но постоянно, валежи не се очакват

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр. За В. Търново минимална температура около 18. В петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, главно във вечерните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните темпeратури ще са между 31 и 34. За В. Търново максимална температура около 31. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.4 през 1993 г., най-ниската измерена минимална температура е 8.3 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 ч. и 28 мин. и ще залезе в 20 ч. и 14 мин. Фаза на Луната: два дни след новолуние.

От петък до неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат около 20, а максималните ще са между 33 и 35.

От понеделник до края на периода времето ще остане предимно слънчево с купести облаци в следобедните часове. Вятърът ще бъде слаб до умерен в понеделник от север, а след това отново  от изток. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина от петък до неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26 гр., а на 2000 м ще е около 21.

В понеделник след обед по планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север. Температурите ще останат без съществена промяна.

От вторник до края на периода времето ще бъде предимно слънчево с мощни купести облаци в следобедните часове. Валежи почти не се очакват. Вятърът ще бъде умерен от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 27, а на 2000 м ще е около 20.

 

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *