Времето

Захлаждане и превалявания с гръмотевици

През нощта облачността ще е променлива с развитие на купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър с променлива посока и временно усилване. Минималните температури ще бъдат между 20 и 23 гр. За В. Търново минимална температура около 23 гр.

В сряда облачността ще е променлива, временно и значителна. Периодично ще се развива купесто-дъждовна облачност, от която ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър с променлива посока и с временно усилване по конвективна облачност. Максималните темпeратури ще са между 28 и 30 гр. За В. Търново максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно облачно с краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще остане около 22 гр., а на 2000 м ще е около 18 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 41.2 гр. през 2003 г., най-ниската измерена минимална температура е 5.9 гр. през 1981 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 40 минути и ще залезе в 19 часа и 55 минути. Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *