Времето

Предимно слънчево с приятни температури, валежи и захлаждане – в понеделник

През нощта облаците ще намаляват. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 18 гр.

В петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните темпeратури ще са между 27 и 30 гр. За В. Търново максимална температура около 28 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива с купеста и мощна купеста облачност. Краткотраен дъжд ще превали на отделни места. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр., а на 2000 м ще е около 15 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 3 8.0 гр. през 2020 г., най-ниската измерена минимална температура е 7.9 гр. през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 43 минути и ще залезе в 19 часа и 51 минути. Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

В събота ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. Максималните темпeратури ще са между 28 и 30 гр., в събота до 32 гр. В неделя облачността ще е променлива. Ще духа слаб северен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

В понеделник ще преобладава облачно време. Очакват се краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните чувстнително ще се понижат и ще са между 24 и 26 гр.

Във вторник времето ще остане облачно, но валежи почти не се очакват. Температурите слабо ще се повишат.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните ще достигнат 30 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя времето ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 23 гр., а на 2000 м ще е около 16 гр. В понеделник и вторник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Във вторник валежите ще спират. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Температурите ще останат почти без промяна. В сряда и четвъртък над планините ще има повече слънце и температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *