Време и хороскопВремето

Времето до края на седмицата – сряда дъжд, от четвъртък слънце

Във вторник времето ще бъде предимно облачно, но валежи почти не се очакват. Ще духа умерен вятър от североизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 14° и 16°. Максималните темпeратури ще бъдат между 24° и 26°, в предбалкана с 3-4 градуса по-ниски.

В сряда облачността ще е променлива с повече облаци в часовете след обяд, когато в предбалкана ще се развива и мощна купеста облачност, от която за кратко ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 12° и 14°. Максималните темпeратури ще са между 26° и 28°, в предбалкана с 2-3 градуса по-ниски.

От четвъртък до края на периода ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните темпeратури ще останат между 12° и 14°. Максималните темпeратури ще са между 28° и 30°.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник времето ще бъде облачно, а по върховете и мъгливо. Временно ще има превалявания от дъжд. Ще духа силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18°, а на 2000 м ще е около 10°.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°, а на 2000 м ще е около 16°.

От петък до края на периода над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по върховете до силен вятър от североизток-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°, а на 2000 м ще е около 13°.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *