Времето

Продължават слънчевите и топли дни

През нощта облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. За В. Търново минимална температура около 16 гр.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните темпeратури ще са между 26 и 28 гр. За В. Търново максимална температура около 27. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от североизток-изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 13 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.7 гр. през 2008 г., най-ниската измерена минимална температура е 5.1 гр. през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 50 минути и ще залезе в 19 часа и 39 минути. Фаза на Луната: седем дни преди новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 14 и 16 гр. Максималните темпeратури ще са между 26 и 28 гр.

В неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 13 и 15 гр. Максималните темпeратури ще са между 27 и 29 гр.

От понеделник до края на периода ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните темпeратури ще са между 15 и 17 гр. Максималните темпeратури ще са между 29 и 31 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр. В неделя и над планините ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 13 гр. От понеделник до края на периода над планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Температурите постепенно ще се повишават и в четвъртък максималната на 1200 м ще бъде около 25 гр., а на 2000 м ще е около 18 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *