60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

14 състезатели от пет пенсионерски клуба премериха сили в Петия общински шахматен турнир

В петък се проведе Петият общински шахматен турнир за членове на клубовете на пенсионера и инвалида от общината. Традиционен домакин беше великотърновският клуб „Втора младост“ на ул. „Възрожденска“ 12, а организатори – Община Велико Търново и Общинска организация на Нов съюз на пенсионерите. 14 състезатели от клубове във Велико Търново, Самоводене, Пушево, Леденик и Ресен премериха сили пред шахматните дъски под вещото съдийство на мс Светла Йорданова – треньор в Шахматен клуб „Етър“ и международен съдия.

Спортната проява откри Росица Димитрова – директор на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване”, която пожела на състезатели и гости здраве, активност и несекващ ентусиазъм за състезания и победи.

След напрегнати и оспорвани игри в седем тура пръв се класира Иван Илийков от В. Търново, следван от Ангел Ангелов от Самоводене. Търновецът Жени Кирвиков зае трето място. Призьорите бяха удостоени с купи и медали, а заелите четвърто и пето място – Младен Гуджев от Самоводене и Станю Гатев от Велико Търново – с красиви статуетки с шахматен сюжет. Всички участници в надпреварата получиха почетни грамоти и книги.

Текст и снимки Дарина Пенчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *