Времето

Все още слънчево и топло, превалявания и захлаждане – от петък

През нощта времето ще бъде ясно.

Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 11 и 14 гр., по високите полета с 2-3 градуса по-ниски. За В. Търново минимална температура около 11 гр.

Във вторник времето ще бъде слънчево.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните темпeратури ще са между 28 и 30 гр. За В. Търново максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с купести и мощни купести облаци в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 24 гр., а на 2000 м ще е около 16 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.4 гр. през 1989 г., най-ниската измерена минимална температура е 4.5 гр. през 2004 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 54 минути и ще залезе в 19 часа и 32 минути. Фаза на Луната: три дни преди новолуние.

В сряда ще преобладава слънчево време.

Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните темпeратури ще бъдат между 12 и 15 гр. Максималните темпeратури ще са между 29 и 32 гр. В четвъртък ще има разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Вятърът ще бъде слаб от северната четвърт. Температурите ще останат почти без промяна.

В петък и събота ще има повече облаци,

а в петък вечерта и в събота ще има превалявания от краткотраен дъжд, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен с променлива посока и временно засилване по конвективна облачност. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр., а максималните ще се понижат с 3-4 градуса. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време и максималните температури ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда времето ще бъде предимно слънчево.

Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, а по високите места от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 25 гр., а на 2000 м ще е около 18 гр. В четвъртък ще има повече облаци с развитие на мощна купеста облачност в следобедните часове, от която на места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък, събота и неделя над планините ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен с временно усилване по конвективна облачност. Температурите ще се понижат и максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 11 гр. В понеделник ще бъде слънчево и температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *