Времето

Все още летни температури и слънце

През нощта времето ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. За В. Търново минимална температура около 16 гр.

В сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, в крайдунавските райони временно от североизток. Максималните темпeратури ще са между 30 и 32 гр. За В. Търново максимална температура около 31 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. На места ще се развива мощна купеста облачност, от която ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от южната четвърт, а по високите върхове временно от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 25 гр., а на 2000 м ще е около 18 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е 5.6 гр. през 1911 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 55 минути и ще залезе в 19 часа и 30 минути. Фаза на Луната: два дни преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *