60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Осем пенсионерски клуба премериха сили в турнир по белот и решаване на кръстословици

За десета поредна година се проведе турнир по белот и решаване на кръстословици за пенсионерите от община Горна Оряховица, организиран от ПП ГЕРБ

В него право имаха да участват всички пенсионерски клубове на територията на общината.

На 12 септември във фоайето на СУ „Георги Измирлиев“ осем пенсионерски клуба премериха сили в турнира по решаване на кръстословици. В оспорваната надпревара взеха участие представители на КП „Филип Тотю“, КП „Елена Грънчарова“, КП „Здравец“, КП „Раховец“, КП „Железничар“, Клуб на офицерите и сержантите от запаса – гр. Горна Оряховица, КП „Дълголетие“ -с. Първомайци и КП „Вяра“ – с. Янтра.

На участниците бяха раздадени по три кръстословици,

които да попълнят за определено време. За първите три места бяха предвидени и парични награди. Наградата за първо място беше 50 лв., които заслужи Благомир Дончев от Клуба на офицерите и сержантите от запаса. Негови подгласници станаха Теодор Генчев от КП „Вяра“ в Янтра и Христинка Камбушева от КП „Железничар“, които заслужиха награди съответно от 30 лв. и 20 лв.

 Също осем клуба взеха участие в надпреварата по белот,

която се проведе във формат по двойки. Играта продължи повече от пет часа. Участниците бяха от клубовете – „Елена Грънчарова“, „Филип Тотю“, „Железничар“, „Дълголетие“ – с. Първомайци, „Единство“ – с. Крушето, „Вяра“ – с. Янтра, „Раховец“ и „Надежда“ – с. Правда. Победители станаха отбора на КП „Вяра” – с. Янтра, победили на финала отбора на КП „Дълголетие” – с. Първомайци. В малкия финал белотаджиите на КП „Надежда“ от Правда спечелиха третото място, побеждавайки отбора на КП „Железничар“.

Класиралите се на първите три места също получиха парични награди в размер на 50 лв., 30 лв. и 20 лв., връчени от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

„Всички участници защитиха с достойнство името на своите клубове. Догодина по това време отново ще влезем в надпревара, за да видим кой ще победи “, каза председателката на общинската организация на пенсионерите в общината г-жа Николинка Костова.

Екип “Борба60+”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *