Uncategorized

Петък и събота – превалявания от дъжд, от неделя – по-хладно, но без валежи

През нощта времето ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад, в Предбалкана от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр. За В. Търново минимална температура около 19.

В петък облачността ще е променлива с повече облаци в следобедните часове, когато ще има и краткотрайни валежи от дъжд, временно придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните темпeратури ще са между 28 и 30 гр. За В. Търново максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.5 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е 3.3 гр. през 1990 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 57 минути и ще залезе в 19 часа и 27 минути. Фаза на Луната: новолуние.

В събота ще преобладава облачно време с валежи от краткотраен дъжд, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19 гр., а максималните ще се понижат с 3-4 градуса.

В неделя до обяд времето ще остане с повече облаци, но валежи ще има само на изолирани места и ще бъдат слаби. Сутринта ще има намалена видимост до мъгла или ниска стратусова облачност. След обяд облаците ще намалеят. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-север. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр., а максималните ще бъдат между 25 и 27 гр.

В понеделник и вторник до обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Температурите ще останат без съществена промяна. Във вторник следобед ще започне увеличение на облачността и в сряда се очакват валежи от дъжд. Температурите няма да се променят съществено.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя над планините ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от североизток с временно усилване по конвективна облачност. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще – около 11 гр. В понеделник и вторник облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Температурите слабо ще се повишат. В сряда и четвъртък над планините ще има повече облаци и се очакват и валежи от дъжд. Вятърът ще се преориентира от север, но температурите няма да се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *