Uncategorized

Предимно слънчево, вероятност за валежи – в края на седмицата

През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново минимална температура около 12 гр.

Във вторник до обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще има разкъсана висока облачност, през която ще прозира слънцето. Вечерта облачността ще се снижи. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните темпeратури ще останат между 26 и 28 гр. За В. Търново максимална температура около 27 гр. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток, до обяд в западния дял ще е от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.0 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е 5.8 гр. през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 02 минути и ще залезе в 19 часа и 20 минути. Фаза на Луната: четири дни след новолуние.

В сряда облачността ще е променлива, временно и значителна. Около обяд ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. В крайдунавските райони вятърът ще бъде от югозапад-юг. Минималните темпeратури ще бъдат между 13 и 15 гр. Максималните темпeратури ще останат между 26 и 28 гр.

От четвъртък до събота ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще останат без промяна, а максималните ще се повишат с 2-3 градуса.

В събота вечерта ще се заоблачи и в неделя и понеделник ще има повече облаци. Увеличава се вероятността за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък над планините ще има повече облаци и се очакват и валежи от дъжд. Вятърът ще се преориентира от север, но температурите няма да се понижат. В петък и събота ще преобладава слънчево време с мощна купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 24 гр., а на 2000 м ще е около 20 гр. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време. Вероятността  за валежи е висока. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22 гр., а на 2000 м ще е около 16 гр.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *