60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

Търновски пенсионери гостуваха в Стражица, отправят благодарност за топлото посрещане

Пенсионери Велико Търново и СтражицаНа 20 септември по покана на стражишката организация на пенсионерите група от представители на великотърновските клубове гостува в Стражица за ден. Проведе се изключително задушевна среща, която по идеален начин съчета полезното с приятното.

Търновската група от 40 души – председатели и членове на ръководствата на местните клубове, бяхме посрещнати от колегите в Стражица.

Първо те ни показаха картинната галерия, която с основание е една от гордостите на града.

Търновци бяхме искрено възхитени от това как един малък град съхранява своето културно наследство, завещано от множеството местни художници и писатели, превърнали се в творци от световна величина.

После имахме среща на кафе в техния уютен клуб, където обменихме опит за работата на двете общински организации и набелязахме бъдещи съвместни дейности.

В близкото село Владислав бяхме посрещнати от председателя на клуба Николай Николов и кмета Георги Иванов.

Срещата с местния клуб беше изпълнена с позитивни преживявания и всички се насладихме на приятелски разговори и веселие на открито в центъра на селото.

Председателят на клуба ни разказа интересната история на един забележителен обект, разположен на пътя между Стражица и Владислав – Дървото на любовта. По негова инициатива и с личен труд районът около вековното дърво е превърнат в уютно място за отдих с беседка. Това се превърнало в лична кауза на Николай Николов след един сън преди години, в който се явила покойната му майка и му заръчала да намери това забележително дърво. Преодолял много перипетии и забрани, сърцатият пенсионер днес се гордее с това облагородено място, което е в списъка за защитените природни обекти.

Денят в Стражица и Владислав измина неусетно сред приятелски разговори и веселие.

Чрез вестник “Борба” ние от великотърновската група още веднъж искаме да благодарим на чудесните ни колеги и приятели за гостоприемството и широко отворените сърца.

Радка Маркова
Председател на областната и на общинската великотърновска организация на пенсионерите
Снимки членове на клубовете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *