Времето

Повече облаци и малко по-ниски температури

През нощта облачността ще е незначителна. В ранните сутрешни часове ще се заоблачи. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново минимална температура около 12 гр.

В четвъртък облачността ще е променлива, временно и значителна. В Предбалкана след обяд за кратко ще превали дъжд. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните темпeратури ще бъдат между 23 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 24 гр. Атмосферното налягане няма да се промени съществено.

Над западните части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, а в централните ще бъде предимно облачно, след обяд с краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще остане около 18 гр., а на 2000 м ще е около 11 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.5 гр. през 2012 г., най-ниската измерена минимална температура е 1.8 гр. през 2018 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 12 минути и ще залезе в 19 часа и 04 минути. Фаза на Луната: пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *