60 Плюс БорбаБГЖивотът в снимки и разкази

В Елена клуб „Възраждане“ дава възможност на възрастните хора да живеят активно, да творят и да се забавляват

Културният клуб на пенсионера „Възраждане“ в град Елена е с дългогодишни традиции и е пример как хората от третата възраст успяват да разнообразяват живота си с полезни и забавни инициативи.

Отличната база в центъра на града позволява ежедневни занимания по интереси, репетиции, почерпка по празнични поводи. Пенсионерите от Елена неведнъж чуват от многобройните си гости възторжени отзиви за отличната атмосфера, в която са посрещнати.

Певческата фолклорна група редовно участва във фестивали и конкурси – последното бе на Празника на сливата в Троян, а два дни по-късно бе организирана екскурзия до Трявна и Дряновския манастир.

С ентусиазъм членовете на ККП „Възраждане“ се включват в общински събития, на някои от които са съорганизатори, като събора „На север и на юг от Балкана“. В последното издание на Празника на еленския бут през 2022 година се включиха с богата кулинарна изложба, която за пореден път доказа безспорните им качества на отлични домакини.

Традиционни са инициативите по повод Деня на самодееца, 8 март, Празник на града, Деня на християнското семейство, Коледа.

Пенсионерите не забравят и своите връстници в затруднено положение – с малки подаръчета и почерпка посещават самотно живеещите и болните в общинския хоспис.

Председателката на клуба Антоанета Генчева преди малко повече от година пое поста от дългогодишната си предшественичка Стефка Костадинова, която сега е почетен председател. Освен че ръководи сърцато пенсионерската общност в Елена, г-жа Генчева запълва дните си с разнообразни хобита и активности – свири на акордеон и участва в певческата група “Незабравими мелодии”, шие гоблени и се грижи за градината си.

Община Елена оценява усилията, които ръководството на клуба полага, и подпомага всяка социална и културна инициатива – в Деня на възрастните, 1 октомври, концерт на Мими Иванова и Развигор Попов ще е подарък за пенсионерите от града и селата.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *