Времето

Остава предимно слънчево и прохладно, без валежи

През нощта облачността ще намалява до незначителна. Вечерта ще духа слаб вятър от северозток, а през нощта ще утихне. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В. Търново минимална температура около 14.

В петък ще преобладава слънчево време с купеста и мощна купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните темпeратури ще бъдат между 25 и 28 гр. За В. Търново максимална температура около 26 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще е около 12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.1 гр. през 2012 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.4 гр. през 1977 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 13 минути и ще залезе в 19 часа и 02 минути. Фаза на Луната: пълнолуние.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, главно в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните темпeратури ще бъдат между 12 и 14 гр. Максималните темпeратури ще бъдат между 25 и 28 гр. В неделя вечерта облачността ще се увеличава и в понеделник и вторник ще има повече облаци. Валежи, ако има такива, ще са само на изолирани места. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 24 и 26 гр. В сряда и четвъртък времето ще бъде предимно слънчево и температурите отново слабо ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя ще преобладава слънчево време с купеста и мощна купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще е около 12 гр. В неделя след обяд ще започне заоблачаване и в понеделник и вторник ще преобладава облачно време. В централния дял се очакват слаби валежи от дъжд. Вятърът ще бъде слаб и ще остане от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще остане около 12 гр. В сряда и четвъртък над планините времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се преориентира от юг, а температурите слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *