АктуалноТворецът в мен

Седми Национален фестивал на старата градска песен „Георги Бейков“ предстои в Свищов

Седми Национален фестивал на старата градска песен „Георги Бейков“ ще се състои в Свищов. Той носи името на един от най-добрите изпълнители на стара градска песен, който е роден в свищовското село Козловец. Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда през два дни – 6 и 7 октомври. Това съобщиха от общинския пресцентър на крайдунавския град.

Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури, съставено от професионалисти с председател синът на Георги Бейков – Пламен Бейков. Вечерта на втория ден от програмата, след конкурсната част, ще се проведе гала концерт с обявяване и връчване на наградите, както и концерт-спектакъл „Пей ми песен за душата“.

Целта на този музикален форум е да даде възможност за изява на индивидуални изпълнители и групи за стари градски песни от страната, да възроди и обогати градската песенна традиция, както и да достави удоволствие на истинските ценители на песента.

Организатори на фестивала са Община Свищов и Първо българско народно читалище (ПБНЧ) „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856“ в Свищов. По традиция входът за събитието е свободен, а вратите на свищовското читалище ще бъдат отворени за всеки любител на хубавата стара градска песен.

През миналото издание на фестивала са заявили участие 39 певчески групи, съобщиха от общинската администрация.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *