60 Плюс БорбаБГНовини

За 32-ри път светът изразява грижата и уважението си към третата възраст

700 млн. души по света над 60 години празнуват на този ден

Вече традиционно на 1 октомври обръщаме специално внимание на хората от третата възраст. Датата е определена на общо събрание на ООН на 14 декември 1990 г. 700 млн. души по света над 60 години празнуват на този ден.

Възрастните хора са извор на мъдрост, опит и разказване на истории. Те могат да ни вдъхновят да продължим да се стремим към сбъдване на мечтите ни или да ни предупредят за опасности, за които не знаем. Трябва да се обръщаме към тях за напътствие винаги когато е възможно.

За съжаление, твърде често сме склонни да ги забравяме, или, още по-лошо, направо да ги пренебрегваме в живота си. Това е една от многото причини, поради които Международният ден на възрастните хора е толкова важен.

Този ден повдига въпроси за социалната система в различните държави и за грижите, които те полагат за своите поданици. С възрастта хората се нуждаят от повече подкрепа, от увереността, че са нужни и обичани. Едно общество се оценява по грижите, които полага за възрастните си членове и за другите уязвими групи, давайки им възможност да живеят щастлив и пълноценен живот до дълбока старост.

Екипът на “Борба60+” честити празника на хората от третата възраст и им пожелава здраве, дълголетие и достойни старини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *