Времето

Остава предимно слънчево и тихо, без валежи

През нощта облаците ще намаляват. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В. Търново минимална температура около 9 гр.

Във вторник ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните темпeратури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В. Търново максимална температура около 23 гр. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с купести облаци в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще остане около 10 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.5 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е -0.9 гр. през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 17 минути и ще залезе в 18 часа и 55 минути. Фаза на Луната: четири дни след пълнолуние.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. Максималните температури ще са между 24 и 27 гр.

В четвъртък и петък облачността временно ще се увеличи, но валежи почти не се очакват. Вятърът ще се усили до умерен. Температурите ще останат почти без промяна.

В събота, неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. В събота максималните ще бъдат между 22 и 24 гр., а от неделя ще се понижат с 2-3 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър през нощта и сутринта от юг-югозапад, а през деня от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 13 гр. В четвъртък и петък ще има повече облаци. Вятърът ще остане без промяна. Максималната температура на 1200 м ще остане около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр. В събота и неделя над планините ще преобладава слънчево време. Температурите ще останат без съществена промяна. В понеделник ще преобладава облачно време и температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *