Времето

Предимно слънчево, но доста по-хладно

През нощта ще бъде предимно облачно и на места ще превали дъжд. Вечерта ще духа умерен до силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. През нощта вятърът ще се преориентира от североизток и ще отслабва. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 8 гр.

В понеделник сутринта все още ще бъде облачно, но с напредването на деня облаците ще намаляват до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните темпeратури чувствително ще се понижат и ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново максимална температура около 17 гр. Атмосферното налягане чувствително ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина през нощта срещу понеделник ще бъде облачно с валежи от дъжд, а по високите места ще се примесва със сняг и ще духа силен до бурен вятър от северозапад. През деня в понеделник облаците ще намаляват до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен отсеверозапад, а вечерта ще се преориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр., но през нощта температурите ще бъдат доста ниски.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.5 гр. през 1911 г., най-ниската измерена минимална температура е 0.5 гр. през 1914 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 24 минути и ще залезе в 18 часа и 45 минути. Фаза на Луната: пет дни преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *