Uncategorized

През уикенда остава слънчево и топло, от понеделник започва застудяване

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 7 гр.

В петък до обяд ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, през която ще прозира слънцето. След обяд временно ще се заоблачи, но вечерта отново ще се изясни. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните темпeратури ще са между 24 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 26 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде слънчево и топло. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.0 гр. през 1993 г., най-ниската измерена минимална температура е 0.6 гр. през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 28 минути и ще залезе в 18 часа и 38 минути. Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр., а максималните ще са между 25 и 28 гр.

През нощта срещу понеделник ще започне заоблачаване и през деня ще бъде предимно облачно. Ще има и краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще останат почти без промяна. Максималните ще се понижат и ще бъдат между 18 и 20 гр., но силният вятър ще създава усещане за по-студено. Във вторник времето ще остане предимно облачно, но през деня валежи почти не се очакват. Вечерта вероятността за валежи е голяма. Минималните температури ще се понижат и ще бъдат между 5 и 7 гр. В сряда и четвъртък времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр. В понеделник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде умерен, ще се преориентира от север и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около 0 гр. От вторник до края на периода над планините ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Вятърът ще се преориентира от юг, но времето ще остане студено. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *