Времето

Вторник все още облачно и хладно, от сряда отново започва затопляне

През нощта ще бъде предимно облачно. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр. За В. Търново минимална температура около 6 гр.

Във вторник ще има значителна облачност, на отделни места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните темпeратури ще са между 17 и 19 гр. За В. Търново максимална температура около 19. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а по високите места – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 3 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.8 гр. през 1973 г., най-ниската измерена минимална температура е -0.5 гр. през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 33 минути и ще залезе в 18 часа и 31 минути.

Фаза на Луната: три дни след новолуние.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

В сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните ще са между 18 и 20 гр.

В четвъртък, петък и събота ще има променлива средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Температурите ще се повишат и в събота минималните ще бъдат между 14 и 16 гр., а максималните – между 28 и 30 гр.

През нощта срещу неделя ще започне заоблачаване. В неделя времето ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад, който в понеделник ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще останат почти без промяна. Максималните слабо ще се понижат и ще са между 25 и 27 гр. В понеделник ще има разкъсана облачност, но валежи не се очакват. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр., а максималните ще са между 26 и 28.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, а по високите места – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10°, а на 2000 м ще е около 3°.

В сряда  над западните и централни части на Стара планина ще преобладава предимно облачно време, с временно разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 12°, а на 2000 м ще е около 5°.

В четвъртък, петък и събота над планините ще има променлива  облачност. Ще духа умерен, а в петък и събота силен вятър от южната четвърт. Температурите ще се повишат и в събота максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°, а на 2000 м ще е около 12°.

Над западните и централни части на Стара планина в неделя и понеделник ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16°, а на 2000 м ще е около 10°.

 

 

 

 

Дежурен синоптик: Димитър Александров

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *