АктуалноНовини

Как да бъдем по-уверени, отговорни и защитени онлайн – обучениe за възрастни хора във Велико Търново

На 27 октомври, от 13:00 до 16:00, в читалище „Надежда 1869“ във Велико Търново (ул. Иван Вазов 36) ще се проведе обучение по медийна грамотност, организирано от Коалиция за медийна грамотност в партньрство с Бюрото на Европейския парламент в България и читалище „Надежда 1869“, гр. Велико Търново. Обучението е безплатно и е насочено към т.нар. „новодошли“ в социалните мрежи хора, но е подходящо и за всеки възрастен, който би искал да бъде по-осведомен за различните опасности онлайн.

Лектор в обучението е журналистката Павла Стефанова, която ще даде отговор на въпросите:

  • Как да различаваме достоверни от недостоверни източници на информация?
  • Как да разпознаваме фалшиви профили в социалните мрежи?
  • Как да се предпазим от онлайн измами?
  • Какви са рисковете, свързани с нашите лични данни онлайн?

Moжете да се запишете за обучението:
– чрез регистрационната форма тук: https://together.europarl.europa.eu/event/2023-10-27-3730/register
– на място в читалището;
– на тел.: 0879 829 783.

За лектора Павла Стефанова:
Журналистиката е неизменна част от професионалния път на Павла Стефанова през последните 20 години. Тя работи за национални и регионални телевизии, и новинарски онлайн платформи, а от 2020 г. е репортер и водещ в Общинско радио Велико Търново. Известно време живее в Братислава, където развива уменията си за общуването с хора от различни сфери и организира бизнес конференции в различни европейски градове. Автор е на множество кратки документални филми на социални теми, а видеомонтажът е нейна дългогодишна страст. Включва се като обучител към Коалицията за медийна грамотност, за да бъде полезна с журналистическия си опит.

Обучението се провежда в рамките на кампанията „Дни на медийна грамотност 2023“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България по програмата „Малки грантове“ и в партньорство с Фондация „Лъчезар Цоцорков“, Министерството на културата, Представителството на Европейската комисия в България и Бюрото на Европейския парламент в България, УНИЦЕФ България и Заедно в час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *