Времето

Повече слънце и малко по-високи температури

През нощта ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 5 и 7 гр., в ниските места с 2-3 градуса по-ниски. За В. Търново минимална температура около 6 гр.

В четвъртък облачността ще е промелива, но ще има и слънчеви часове. Сутринта около водните басейни и в ниските места ще има намалена видимост. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните темпeратури ще са между 20 и 22 гр. За В. Търново максимална температура около 22 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.8 гр. през 1955 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.7 гр. през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 35 минути и ще залезе в 18 часа и 28 минути. Фаза на Луната: пет дни след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *