Времето

През уикенда отново по-топло от обичайното за сезона, следващата седмица превалявания и леко захлаждане

През нощта облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните темпeратури ще бъдат между 12 и 14 гр., на места и до 16 гр. За В. Търново минимална температура около 13 гр.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг, в крайдунавските райони ще бъде слаб от запад. Максималните темпeратури ще са между 28 и 30 гр., а на места до 32 гр. За В. Търново максимална температура около 30 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр., а на 2000 м ще е около 15 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.7 гр. през 1998 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.2 гр. през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 37 минути и ще залезе в 18 часа и 27 минути. Фаза на Луната: шест дни след новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Температурите ще се повишат и минималните температури ще бъдат между 13 и 16 гр., а максималните ще са между 28 и 30 гр., на места и до 32.

През нощта срещу неделя ще започне заоблачаване. В неделя облачността ще е променлива с повече облаци преди обяд. Ще духа умерен вятър от югозапад, временно след обяд ще бъде от северозапад. Минималните температури ще бъдат високи – около 20 гр. Максималните ще са между 28 и 30 гр.

В понеделник до обяд времето ще бъде облачно, ще духа умерен вятър от западната четвърт и на места ще превали слаб дъжд. След обяд облаците ще намаляват и вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр., а максималните ще са между 23 и 25 гр. Във вторник след обяд отново ще започне заоблачаване и в сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. В сряда се очакват валежи от дъжд. Вятърът ще бъде слаб с южна компонента. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13 гр., а максималните ще са между 24 и 26 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя над планините ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа силен, по върховете временно бурен вятър от южната четвърт. Температурите ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще са около 15 гр. В понеделник ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр. Във вторник над планините ще преобладава слънчево време. Вятърът отново ще се преориентира от юг и слабо ще повиши дневните температури. В сряда и четвъртък ще има повече облаци. В сряда се очакват и превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде умерен от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15 гр., а на 2000 м ще е около 13 гр.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *