АктуалноЖивотът в снимки и разкази

Пенсионерите от клуб „Будителите” в Златарица празнуваха

Първи ноември за членовете на клуба на пенсионера в гр. Златарица е празник не само защото е Денят на будителите, а защото самият клуб носи светлото име „Будители”.

Той е създаден в края на миналия век с цел самодейна дейност – изнасяне на програми и концерти, свързани с различни празници. Основател, а до 2016 година и председател, е Светослав Арнаудов, който беше стълбът, около който се събираха ентусиасти, заредени от неговата духовна енергия. Той ги обединяваше и издигаше като творчески колектив. И сега, когато вече не е сред нас, в знак на благодарност и по инициатива на членовете на клуба, в края на месец септември на входа на сградата, където той се помещава, се откри паметна плоча в негова чест – на учителя, видния деятел на културата и общественика Светослав Арнаудов – един истински будител. Трогателно е, когато виждаш как наши съграждани се спират пред паметната плоча и поставят цветя в негова памет.

Гости на тържеството за 1 ноември бяха кметът Денчо Тодоров и Таня Лазарова – секретар на община Златарица, Иван Топалов – член на Националния съвет на НПС и член на бюрото на Областния съвет на пенсионера, Пенка Попова – учител ветеран, и съпругата на Светослав Арнаудов. Те поздравиха членовете на клуба с празника и пожелаха здраве и да бъдат все така активни и успешни.

Мило тържество изнесоха децата от ЦДГ”Славейче” в града, поздравявайки присъстващите с песни, стихчета и поздравителни картички, изработени от тях. Подготвена беше и интересна програма от инициативната група на клуба – стихове, викторина, логически загадки, цветя за учителите пенсионери.

До късно празнувахме, а спомените ни връщаха години назад, планувахме и занапред, все така да съхраняваме духа будителски и с радост да го предаваме и споделяме  с младите членове на клуба ни.

 

Стефка Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *