Времето

Облачно с краткотрайни превалявания

В сряда времето ще бъде облачно. След обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд. Сутринта ще духа слаб вятър от югозапад. През деня вятърът ще се усили до умерен, в крайдунавските райони до силен и постепенно ще се ориентира от запад. Минималните темпeратури ще бъдат между 6 и 8 гр., в местата в близост до Балкана, където ще духа южен вятър, минималните ще бъдат с 2-3 градуса по-високи. За В. Търново минимална температура около 8 гр. Максималните температури ще бъдат между 17 и 20 гр. За В. Търново максимална температура около 18 гр. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. След обяд ще има валежи от дъжд, а над 2000 м от сняг. До обяд ще духа умерен вятър от югозапад. С напредването на деня вятърът през запад ще се преориентира от северозапад и ще се усили – по високите и открити части до бурен. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр., а на 2000 м ще остане около 8 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.5 гр. през 2002 г., най-ниската измерена минимална температура е -11.7 гр. през 1984 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 09 минути и ще залезе в 16 часа и 54 минути. Фаза на Луната: два дни след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *