АктуалноТворецът в мен

Национален конкурс очаква стихове за виното и любовта

Обявиха поредното издание на “Любовта е пиянство, или пиянство от любов”

Община Силистра и Регионална библиотека “Партений Павлович” обявиха началото на 23-ия Национален поетичен конкурс “Любовта е пиянство или пиянство от любов”, съобщиха от общинската администрация. Събитието е под патронажа на кмета на община Силистра.

Участие могат да вземат автори на възраст над 18 години. Конкурсът е анонимен.

Изискването е произведенията да не са публикувани до обявяване на резултатите от надпреварата и да не са представяни за участие в други конкурси. Всеки участник може да изпрати само едно стихотворение, посветено на темата за любовта и виното.

Крайният срок за участие е 19 януари 2024 година,

като творбите трябва да бъдат изпратени на адреса на Община Силистра и специално да се посочи, че са за конкурса “Любовта е пиянство или пиянство от любов”.

Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури. Предвидени са три парични награди от Община Силистра. Награждаването ще бъде на 14 февруари 2024 година в зала “Диоген Вичев” на Регионалната библиотека “Партений Павлович” в Силистра.

Първото изданиe на конкурса се прави от тогавашното Сдружение на литературните творци „Реката“. Организатор на следващите издания е Силистренската община, която успява да изведе надпреварата на национално ниво. Литературното сдружение „Реката и приятели“, наследник на основополагащото Сдружение за литературните творци „Реката“, неизменно през годините е партньор на Община Силистра.

БТА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *