Времето

Чести валежи от дъжд и сняг и чувствително застудяване

Във вторник ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните темпeратури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 2 гр. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 15 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно облачно. В западния дял вечерта ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около и малко над 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.2 гр. през 2013 г., най-ниската измерена минимална температура е -10.2 гр. през 1983 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 16 минути и ще залезе в 16 часа и 49 минути.

Фаза на Луната: пет дни преди пълнолуние.

В сряда и четвъртък времето ще бъде облачно и мрачно. Ще има и слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 7 гр., а максималните – между 10 и 12 гр.

В петък до обяд ще преобладава слънчево време, а след обяд ще бъде предимно облачно и през нощта срещу събота ще завали дъжд. Ще духа умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр., а максималните ще са между 13 и 15 гр. В събота и неделя времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а през нощта срещу неделя с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг. В неделя след обяд облачността ще намалее. В събота до обяд ще духа слаб вятър от югозапад. След обяд вятърът ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В събота температурите ще останат почти без промяна, а в неделя чувствително ще се понижат и ще са почти без дневен ход.

В понеделник облачността ще е променлива. Валежи не се очакват. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат около 0 гр., а максималните – между 6 и 8 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък времето ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър в сряда все още от южната четвърт, а в четвъртък от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около 0.

В петък облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около 0. В събота облачността ще е плътна и ще има валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад, а температурите ще останат почти без промяна. През нощта срещу неделя вятърът ще се преориентира от северозапад, ще се усили и границата между дъжд и сняг ще падне под 500 м. В неделя валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.Температурите обаче ще се понижат. В понеделник над планините облачността ще е променлива. Вятърът ще бъде слаб. Температурите слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *