АктуалноТворецът в мен

Йорданка Христова към публиката: Вие сте моето семейство завинаги

Вие сте моето семейство завинаги. С тези думи Йорданка Христова се обърна към публиката в края на спектакъла „Завинаги“, на 21 ноември вечерта. В зала 1 на НДК популярната изпълнителка отбеляза двоен юбилей – 60 години на сцената и 80 лични.

В концерта, продължил повече от два часа, певицата редуваше музикални изпълнения и шеги. В началото излезе сама, без група, пеейки „Не мога да ви кажа „Сбогом“. Обичам ви!“. След това, в танго ритъм, разказа биографията си – за първите си стъпки на сцената, за турнетата, фестивалите и любовта на публиката.

„Нямате представа какво щастие е за мен да сте тук днес, на този празничен ден – денят на християнското семейство. Всъщност, вие сте моето музикално семейство! Благодаря ви, прекланям се пред вас!“, каза тя на публиката си. После зазвучаха няколко песни от новия й албум „Обич разпиляна“.

Певицата обясни, че прави концерта си в деня на християнското семейство, а всеки има някого, който вече не е сред нас. В знак на почит към починалите близки, тя изпя песен по стихотворението „Прощално“ на Никола Вапцаров.

Втората част на концерта бе с някои от най-популярните песни на Йорданка Христова, сред които „Делфините“, „Тежък характер“, „Не съжалявам“, „Песен моя, обич моя“, „Ще продължавам да пея“.

„Аз много обичам да правя дуети. Но от всичките ми дуетни половинки само Тони Стораро е жив. Той обаче има участие“, каза Йорданка Христова. Публиката обаче аплодира дует с Васил Найденов – първо на песента „Адаптация“, а след това на друга песен, която двамата заедно са пели в Куба.

„Ще се изфукам: Пея на 18 езика“, каза още Йорданка Христова. Същата вечер тя на френски, английски, испански.

Преди 30 години нарекох концерта си „Ще продължавам да пея“. После „….И продължавам да пея“. Петилетка по-късно направихме в НДК „Животът е Куба(в)“. Следващата петилетка беше „Влюбена в живота“. Миналата беше „Моят път – любов“. И какво ми остана? „Завинаги“. Речникът ми се изчерпа, каза тя с чувство за хумор.

Тони Димитрова, братята Благовест и Светослав Аргирови, Михаил и Кристина Белчеви, Драгомир Драганов бяха сред присъстващите изпълнители в публиката. Когато Георги Христов й поднесе цветя, Йорданка Христова каза: „Синът ми!“ – и обясни, че тъй като са с една фамилия, той я наричал „маме“. Освен многобройните букети от почитатели и колеги, Йорданка Христова получи цветя от министъра на културата Кръстю Кръстев, БТА, Българското национално радио (БНР).

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *