АктуалноТворецът в мен

Най-красивите ръчно изработени терлици и чорапи търси в конкурса „Изплети топлина“

Първи национален конкурс „Изплети топлина” обяви народно читалище „Развитие – 1926“ в търговищкото село Стража.

Инициативата за търсене на най-красивите ръчно изработени терлици и чорапи започва от днес, съобщи секретарят на културната институция Илиана Петрова.

Конкурсът е посветен на един от почитаните български празници „Бабинден“. Празникът, с който честваме новото начало – раждането на нов живот и отдаваме заслуженото на хората, които помагат на новороденото да се появи на този свят, коментира Петрова.

Конкурсът „Изплети топлина” предизвиква всички над 18 години да покажат своите умения и идеи в изработването на ръчно изплетени терлици и чорапи. Обособени са няколко категории: за детски (бебешки терлички и чорапки); за дамски терлици и чорапи и трета – за мъжки терлици и чорапи.

Плетивата ще бъдат оценени от компетентно жури по категории. Класиралите се на първите три места в съответната категория получават диплом и предметна награда. Всички участници ще получат грамота за участие, добавят организаторите от културната институция.

Според регламента желаещите могат да се включат с до три чифта в различните категории. Изпратените ръкоделия няма да се връщат. С тях ще бъде подредена изложба от тях във фоайето на читалището, ще бъдат снимани и публикувани на страницата на читалището. Може да участват и в благотворителни базари за финансова подкрепа на болни деца, поясни Илиана Петрова.

Плетива ще се приемат най-късно до 12 януари 2024 г. на адреса на читалище „Развитие-1926“ в село Стража, за конкурса „Изплети топлина“. Изискване е всеки участник да посочи: име и фамилия, възраст, точен адрес и телефон за връзка. Класирането ще бъде обявено на 19 януари на страницата на НЧ „Развитие-1926″.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *