Uncategorized

Валежи от дъжд и сняг и падане на температурите

Сутринта ще има разкъсана висока облачност. На места ще има намалена видимост до мъгла. С напредването на деня облачността ще се снижава и вплътнява. Ще духа слаб вятър със северна компонента. Минималните темпeратури ще бъдат около и малко под 0. За В. Търново сутринта температурата ще бъде около -2 гр. Максималните температури ще са между 4 и 7 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 7 гр. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време, а върховете ще бъдат в мъгла. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м ще е около -4.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.0 гр. през 2008 г., най-ниската измерена минимална температура е -9.6 гр. през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 32 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: осем дни преди новолуние.

В сряда времето ще бъде облачно и мрачно. Вечерта се очаква да завали дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между -2 и 0 гр. Максималните ще са между 3и 5 гр.

В четвъртък времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Вечерта и през нощта срещу петък с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – между 2 и 5 гр.

В петък валежите ще спират, но времето ще остане облачно. Вятърът ще остане слаб. Температурите отново ще бъдат без дневен ход – около 0 гр. През нощта малко под нулата, а през деня около 1-2 гр. В събота и неделя ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Понеделник облачността временно ще намалее, но температурите ще останат ниски. Минималните ще са около 0 гр., а максималните около 5-6 гр.

Над западните и централни части на Стара в сряда облачността ще е по-често значителна. Валежи почти не се очакват. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде малко над 0 гр., а на 2000 м ще е около -3.

В четвъртък и петък времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Вятърът ще бъде умерен и в четвъртък ще се преориентира от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м ще е около -7.

В събота и неделя над планините облачността ще се разкъсва и валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб, а температурите слабо ще се повишат. В понеделник времето ще е облачно, но температурите още малко ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *