Времето

В четвъртък започват валежи от дъжд и застудяване

Във вторник до обяд ще преобладава облачно време. Около и след обяд облачността ще намалява до предимно слънчево. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от запад. Минималните темпeратури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 0 гр. Максималните ще бъдат между 9 и 12 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 10 гр. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около -1 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.4 гр. през 2017 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.8 гр. през 1989 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 39 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. Максималните температури ще останат между 10 и 12 гр.

В четвъртък вечерта се очаква да завали дъжд и в петък и събота времето ще бъде облачно с валежи в петък от дъжд, а през нощта срещу събота с падането на температурите дъждът се очаква да премине в сняг. Ще духа умерен северен вятър. Температурите ще се понижават и в събота минималните ще бъдат малко под 0. Максималните ще бъдат около и малко над 0.

В неделя времето ще бъде предимно облачно и студено. Минималните температури ще бъдат между -3 и -1 гр. Максималните ще са около 0.

В понеделник облаците ще намаляват и ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне и ще се преориентира от юг. Температурите ще останат ниски.

Над западните и централни части на Стара в сряда времето ще бъде облачно. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около 2 гр. В четвъртък времето ще бъде облачно. След обяд в западния дял ще започнат валежи от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Вечерта и през нощта валежите ще обхванат целия Балкан и границата между дъжд и сняг ще се понижава. Ще духа умерен до силен вятър до обяд от югозапад-запад, а след обяд от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около 5 гр. В петък и събота над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север. Температурите чувствително ще се понижат и в събота максималната на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м ще е около -8 гр. В неделя и понеделник облачността ще намалява и валежи не се очакват. Температурите ще останат без съществена промяна.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *